[Проект] Unit test generator

 1. Здравейте,

  Идеята ми е конзолен генератор на файл с unit тестове които използват пакета suite от testify. Ще може да приеме име на тип/типове чийто функционалност ще бъде тествана. После, за всяка тествана функция ще се тестови сценарии за които ще бъдат създадени тестови функции. Ще бъде генерирана и SetupTest() функция в която ще можем по избор да реинициализираме обектите за всеки тест. По избор ще могат да бъдат добавени и мокове на различни dependency-та (с помощта на mockery) които също ще бъдат включени в SetupTest() функцията.

 2. Другата ми идея е spaced repetition flashcard програма подобна на Anki. Картите ще могат да бъдат създавани в няколко формата, включително json и markdown. Ще могат да бъдат добавяни снимки и аудио. Ще има подробни статистики за прогреса на учащия и начин за запазване на тестета от карти в public/private deck repositories - github, google drive. Използването на github ще позволява публични предложения за някои тестета.

 3. Добре, втората ти идея ми харесва повече. Но все още е доста проста. За да отговаря на сложността, която очакваме от твоите колеги, ми иска да добавя няколко условия към идеята ти:

  • Програмата ти да е сървър за flash карти, където различни хора да могат да учат по отделно. Всеки да има собствен прогрес.
  • Човек да може да си "export"-не прогреса и след това да го "import"-не за да продължи от където е стигнал.

  Идеята ти за това картите да се дефинират в декларативен формат и чрез git хранилища е яка. Запази я.

  Съгласен ли си с предложението?

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.