[Проект] Судоку

 1. Тъй като съм голям фен на играта реших да имплементирам генератор на судоку. Както говорихме след контролното ще направя grid-а(GUI-то) на html и ще генерирам числа, така че да се получи решимо судоку. Ще разуча темата, като имам допълнителна идея да добавя няколко нива на трудност, но в случай че стане прекалено заплетено ще направя само едно ниво. Имам няколко неясноти като например какво се очаква да представляват тестовете за такъв тип проект?

 2. Ами освен GUI-то и първоначално генерираните числа мисля да добавя и undo/redo, някакъв вид таймер който ти отчита колко време ти отнема да решиш судокуто евентуално води статистика и ти изчислява и средно колко време ти отнема за судоку на базата на всичките ти игри до тук, highlight на число ако не е възможна позицията му там и евентуално различни нива на трудност, като последното не съм сигурен колко е като сложност, тъй като за момента си нямам на идея какъв алгоритъм ще използвам за генерацията на числа

 3. Ако направиш всичко изброени, става. Имай предвид, че ще държим на няколко неща:

  • Статистиката, за която говориш, да се пази във времето. А не само за сегашното пускане на играта.

  • Тази статистика трябва да има хубав и ясен интерфейс, който да може да поддържа хиляди игри изиграни в продължителност на години.

  • Играта ти трябва да поддържа няколко акаунта на операционната система. Статистиката за всеки от тях трябва да е отделна.

  • Web UI-а ти не трябва да разчита на браузър. Има начини да си пакетираш web view в го binary-то. Изследвай ги.

  За тестовете - всичко може да бъде тествано. В задачата има доста бизнес логика, която е хубаво да бъде проверена.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.