[Проект] Belote

 1. Идеята ми е имплментация на игра на Белот за от 2ма до 4ма души(не съм сигурен, че ще ми стигне времето за имплементация на AI за игра срещу компютъра).

  Идеята е да се играе през конзолата, като централен сървър ще се грижи за раздаването на кратите, за определянето на победителя в дадено разиграване и в края на играта, запомняне на анонсите, боите и точките на всеки играч, както и другите общи за играта неща, които изскочат покрай периода на реализация. Играчите ще пращат към него чрез подходяща команда какъв ход са направили, като сървърът ще определя, дали той е възможен, или не и ще им връща подходящо съобщение, придружено от припомняне на картите в ръката на самия играч, за да може да се спазят правилата на играта, без да имат право на измама с ходовете си.

  Мисля да се опитам да направя и GUI, но не ми остава време за да разгледам, дали има подходящи инструменти в препоръчаната библиотека, в предложенията преди моето, или да се поровя за друга.

 2. Здравей,

  Идеята ти ми звучи добре. Като начало, бих те посъветвал да започнеш изцяло с конзолна игра, след като тя е готова да прибегнеш до GUI. Очакването ми е, че играта ще може да се играе от повече от една четворка едновременно, както и че различните играги може да се намират на различни места. Също така, една игра представлява предварително задеден брой рундове, всеки от които се играе до 151 или повече (както са правилата на белот).

  И последно, смятам че ти е необходимо по-добро описание на крайния резултат, който целиш. Насреща съм ако имаш някакви въпроси.

  Успех с проекта :)

 3. Здравей,

  Относно по-подрoбното описание:

  Проектът ми ще включва:

  • играта ще се играе, чрез комадни през терминала.
  • възможност за повече от 1 игра едновременно, нещо като отделни стаи (може би с някакъв разумен лимит например 15).
  • всяка игра ще е от 2ма до 4ма души.
  • играчите ще могат да играят от различни места свързвайки се към централния сървър.
  • ще могат да се избира броят на рундовете на играта, например: 2/3, 3/5 и т.н., (може би ще има и някакви адекватен максимум все пак от сорта на 6/11, въпреки че не съм сигурен, че е нужен).
  • основа на комуникацията ще е TCP протоколът, като мисля да ползвам http, но още не съм изяснил напълно тези детайли.

  Ако имам възможност и време ще се опитам да включа:

  • имплементация на GUI
  • AI алгоритъм за игра срещу компютър

  Поздрави.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.