[Проект] Steganography CLI tool

  1. Command Line Tool, който да позволява стеганографско embed-ване/extract-ване на файл или текст в/от някакъв медия файл. Като за начало, смятам файлът носител да е снимка и в нея да може да се embed-не ASCII текст или друга снимка, а ако ми стигне времето да добавя и поддръжка на други файлове.

  2. Не съм сигурен, че разбирам добре идеята ти. Може ли малко повече примери? Май от една страна ми говориш за OCR. Но какво значи да embed-неш текст в медия файл? Ако е картинка да rend-неш върху нея текст? Какъв е смисъла от последното?

  3. Става въпрос за Стеганография, това е подобно на криптографията, но не привлича внимание. Доста готино е да скриеш нещо в някой медия файл. Идеята е, че в медия файловете (например в снимките) най-малко значещите битове променят някакъв нюанс в снимката. По този начин със сравнително малки визуални промени в снимката носител, можем в последните 2 бита от всеки байт на снимката носител да "препишем" битовете на файлът който embed-ваме. Крайният резултат е сравнително малко по-noisy версия на оригиналната снимка носител, но в нея се крие друга снимка, която може с помощта на тула да се екстрактне отново. Като няма как някой да разбере, че тя изобщо е там. Същото може да се направи не само със снимки а всякакви файлове, разглеждани като чисто binary, единственото ограничение е, че файлът носител трябва да е в зависимост от имплементацията N пъти по-голям. Идеята с текста е просто да се кодира в последните 2 бита от всеки байт на снимката носител, като чисто binary, същото вярвам важи и за всякакви други файлове.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.