[Проект] Online Board-like game

 1. Turn-based териториална игра със RPG twist.

  Ще се играе от 2-4 играчи (може и повече да ги направя ще видя според нататъчния дизайн). Ще има сървър със стаи, където хората да си влизат да играят.

  Целта на играта ще е: Имаш карта генерирана семи рандом(в началните зони ще има някакви стартинг-packs) Играчите ще трябва да разрастват "Държавата" си и да завладеят/обединят с другите играчи. RPG twist-a ще се състои в това че завладените територии ще ти дават "предмети" които ще са ресурса в играта. (няма да има стандартното дърво/метал/долари кърънси) На всеки ход ще можеш да изпълниш n На брой комбинации от различни действия. (битка/крафтинг/дипломация) За combat-a може би ще се суичват в други екрани (ala pokemon style)

  Горе упоменатите не искам да изпадам в подробности, тъй като част от тях може да се променят for balance purposes. А и предполагам че вас повече ви интересува изпълнението и дизайна на кода, отколкото самия гейм дизайн.

  Играчите ще имат профил, със статистики, ачийвмънти и подобни. Чат? (Optional) Ще е яко ако може играта да се паузира и сейв-а. Ще помисля колко фаст-пейст искам да е или искам да е повече като CIV type game.

  В началото ще е конзол бейст, после може да сложа GUI ако ми стигне времето. Надявам се да мога да имплементирам прости ботове - greedy, turtle и подобни - не обещавам AI, а доста по глупави като мислене (едва ли не хардкоднато "мислене")

  Напълно ок съм със всякакви предложения как да го направя по-трудно ако не е достатъчно в текущия вариант.

 2. Това е доста амбициозно. Повече от достатъчно за проект е. Мисля, че и само следното е напълно достатъчно:

  • Различни стаи
  • Генерирани карти
  • Отдалечена игра
  • Профили на играчите

  Но по никакъв начин не те спирам да направиш и останалите неща. Много ще се радваме и дори ще се пробваме да те бием в собствената ти игра :D Имай предвид, че тъй като е игра, ще искаме интерфейса да е "приличен". Това е много важна част от играта.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.