[Проект] Four in a row

 1. Смятам да направя симулация на играта Four in a row. Играе се на дъска с размери 7 на 6 от двама души, които се редуват да поставят пулчета. Първият играч, който съедини четири свои пулчета вертикално, хоризонтално или по диагонал, печели играта. Тук правилата на играта са описани по-обстойно https://en.wikipedia.org/wiki/Connect_Four

  Програмата ще симулира играта посредством 3 нишки - всеки от играчите ще бъде представен чрез нишка, като всеки от "играчите" ще има 5 секунди, за да направи своят ход. Ако не успее да отиграе своя ход за даденото време се пропуска хода му. Третата нишка - "Управляващата" ще направлява "играчите", т.е. тя ще има грижата да прехвърля управлянието върху съответния играч и следи дали играча използва повече от позволеното време за ход и дали ходът е коректен. Също така след всеки ход на играч Управляващата нишка ще извежда на екрана текущото положение на дъската и проверява дали играта не е свършила и съответно извежда победителя.

 2. Прекалено е лесно за проект, би могъл да го направиш за две вечери без много да внимаваш. Сравни го с твоите колеги. За да може да го приемем, ще искам да има следните неща:

  • Да може да се играят много игри едновременно.
  • Игрите да могат да се играят отдалечено. Един играч да може да е в Токио, друг в Сидни.
  • Да има някаква статистика на изиграните игри, която да се пази между пусканията на програмите.

  Също така, не си го описал много детайлно. Как ще играят играчите? Локално, отдалечено? Какъв ще е интерфейса?

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.