Резултати от третата задача

Публикувано на

Резултатите са вече публични. Тестовете, с които проверявахме предадените домашни, можете да видите в хранилището на домашните. Благодаря на всички, които добавяха методи към geom пакета или предлагаха тестове. Всъщност основната цел на задачата беше да ви научи да работите с пакети и се въртеше около github.com/fmi/go-homework/geom.

А след като свърши крайния срок получихте и коледен бонус. Първоначалната версия на тестовете беше с таблични тестове и за всяка фигура се получаваше по 3.3 точки само ако премине всичките си тестове. След като проверих решенията ви, то се оказа че изключително много хора са с нула точки, останалите са с по 4 точки и имаше съвсем малко хора с 6, или 10 точки. Можете да видите тези тестове тук. За да не остане така ситуацията промених начина на тестване за да получавате точки за фигура дори ако не е напълно вярна. Резултата бяха тези тестове. Може да си пуснете оригиналните за да видите колко точки бихте имали ако не бях решил да променя оценяването.

Друг проблем, за който подсказвах в коментари към решенията на някои хора беше за това, че ръбовете на фигурите са част от фигурите. Макар да го има в условието, често не беше направено. За това се отказах и също го махнах от тестовете.

Искам да дам и малко пояснение за махнатите или добавени точки към решенията. На някои от вас махнах по една точка тъй като имаха успешни 19/20 и въпреки всичко автоматичната ни система ги беше закръглило на пълен брой (10) точки. Почувствах, че няма да е честно спрямо хората които са си решили задачата напълно коректно. По допълнителна точка дадох на хората, които бяха документирали добре решенията си. Оценявам го, помогна ми докато ги четях.

-- Дойчо

Обратно към всички новини