Предварително представяне на проектите ви

Публикувано на

На 16.01 (сряда) вместо лекция ще проведем "първа защита" на вашите проекти.

Ето какво очакваме от вас да сте направили до тогава, за да можете да се явите на защита:

  1. Създали сте публично хранилище в GitHub, GitLab, Google Code, BitBucket, Gitorious или друг за проекта, който сте заявили. Не очакваме името да е същото като заглавието на темата. Ако ви хрумне нещо оригинално, използвайте го. Все пак проектът си е ваш.

  2. Избрали сте open source лиценз и да сте създали LICENSE файл в основната директория.

  3. Създали сте README(.md|.rst)? файл в основната директория с подробно описание на библиотеката/програмата, как се инсталира (очакваме да е с едно извикване на go get), примери за това как се използва, лиценз и т.н.

  4. Създали сте example_test.go файл, в който има... example тестове с документация, която трябва да служи като добър пример за това как се ползва библиотеката, ако пишете такава. Напълно в реда на нещата е да използвате тези примери в README файла.

  5. Създали файловете, които ще ви трябват за пълната реализация с повечето публичните функции, типове и методи в тях. Не очакваме имплементацията им, а просто сигнатура с малко документация.

  6. Прочетете и какво ще очакваме от вашите проекти през сесията.

В зависимост от това колко добре сте се справили може да получите до 10 точки на тази защита. Целта ни е да си започнете проекта от рано и да не се окаже, че последни 3 дни от сесията не са достатъчни за него.

Обратно към всички новини