Go UserGroup/MeetUp

  1. Преди известно време попаднах на GoUserGroups и забелязах, че си нямаме такава в България. Вече има различни meetup-и за Docker, Ansible, AWS и тн. в София и се зачудих дали са ви минавали подобни мисли през главата - все пак това май е единственият подобен курс в България (поне не съм попадал на друг). Обмисляли ли сте го?

  2. Ами то реално е нещо като мини-конференция (много мини :D). Намира се място (най-често офиса на някоя фирма, с човек, който се интересува от темата :)), определя се дата, 2-3 човека обявяват тема, по която им се разказва/презентира, прави се meetup.com (примерно) събитие и хората се записват. На meetup-ите, на които съм бил поне така е протичало :) Общо взето - малко "networking", някой разказва usecase с въпросната технология, пие се по някоя бира и така :). Къде един път месечно, къде на няколко месеца един път - според зависи от интереса и хората, навити да презентират :)

    А конкретно за място - аз веднага мога да предложа нашия офис - имаме отделна зала за презентации, която е отделно от офиса и може да побере поне 30тина човека без проблем.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.