[Проект] SlackBot

 1. Проекта се състои в направата на bot, с който ще мога да си комуникирам чрез приложението Slack. Наскоро в компанията, която работя минахме от Skype на Slack и от там ми дойде идеята. Slack представлява 'messaging app for teams' цитирано от техния сайт. Нещо като skype, но по-готино. Готиното в този случай се състои в часта, че можеш да си създадеш собствен user и с token да сложиш някакъв сървър да слуша на него и да представлява bot. Bot-a ще прави за сега две неща:

  • ще следи акции от които се интересувам:
   1. при команда ще може да ми каже на еди коя компания колко са в момента.
   2. ще има команди за следене ако отиде по-малко от еди колко си да ми праща съобщение или повече от еди колко си
  • ще може да следи thepiratebay за нови епизоди на сериали от които се интересувам. При команда кой сериал и кой епизод, ще ме извести когато излезне (Какво да се прави, всички сме пирати :) ).

  За сега това са двете ми идеи, които ще прави bot-a. До някъде това с акциите вече го имам и така или иначе след Go курса смятам да си го развивам bot-a. Ако дойдат нови идеи за него и имам време и тях да имплементирам ще ги добавя и тях в описанието.

 2. Първо понеже има библиотека trunchan/slackbot която изглежда да работи и да се потдържа, навярно ще е добре да я ползваш. При това положение проекта изведнъж му пада сложността и навярно ще трябва да измислиш повече неща които да прави бота.

  Второ това навярно ще трябва да са два бота :D и предвид това че навярно ще искаме още функционалност повече от два бота :D.

  Трето не разбрах първото и двете неща които ще прави бота :D.

 3. Не знаех за тоя библиотека да бъда честен :D. Сам съм си писал нещата до сега и мисля така да е, да не я използвам. Иначе как точно се комуникатира с бота (ако можеше във форума да се качват снимки щях по-добре да го обясня). Значи пращаш съобщение на bot-a от Slack "stocks aapl" и ти връща "Apple Inc. (AAPL) is trading at $116.28". Примерно продаваш му команда "watch aapl up 120" и ги следи кога ще станат 120 и ти праща съобщение и т.н.

  За piratebay идеята просто му подаваш команда примерно "look the walking dead season 7 episode 7" и scrap-ва search страниците на piratebey и следи за the walking dead s07e07 и т.н. и когато има някакъв такъв торент примерно искам и да е hdtv формат или x264 и такива настройки да могат да се подадат на командата. Bot-a просто ще scrap-ва и parse-ва html-a и ще следи за това.

  За всичките тия неща ще е необходима и база от данни. Още не съм мислил каква да използвам ама май ще е postgresql :D

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.