[Проект(и)] Torrent Downloader, Image Processor

  1. Имам две идеи за проект и ще оставя на вас да кажете кое е по-подходящо, тъй като и двете ще са ми интересни.

    Първата е да направя torrent downloader. Освен работа с BitTorrent протокола, вероятно ще е окей да направя и някакъв GUI, за да е завършено приложение. Вярно е, че има много такива, но не съм се занимавал с нещо толкова мрежово до момента и ще ми е интересно да видя какво ще излезе. Въпросът е, че не знам до колко е вероятно кодът без GUI да излезе 50-100 реда и реално да се окаже нещо изключително елементарно с някоя библиотека.

    Втората ми идея е програма, която прави различни обработки върху подадени изображения - завърта ги, създава хистограми, монохромни, grayscale, негативни версии. Това се сещам като за начало, но има още какво да се добави. Замислям го като конзолно приложение и, ако се подадат повече файлове на входа, ще ги обработвам конкурентно в различни горутини. Обмислям да правя нещо с GIF - например от няколко изображения да сглоби един такъв файл или нещо от сорта. Приемам идеи какво още може да се добави, ако има нужда.

  2. anacrolix/torrent е библиотеката която търсиш. Ако решиш да имплементираш която и да е част от bittorrent протокола и до сега не си писал мрежови неща ... няма да ти се получи като за проект - има бая специфика и не е просто. Аз съм съгласен да имплементираш клиент базиран над библиотека включително тази която съм ти линкнал или върху друга. Аз принципно клоня към daemon + web/cli/tui но ако ти е на сърце да пишеш gui ти препоръчвам да започнеш да гледаш опциите ти за библиотеки там, тъй като това навярно ще ти бъде по големия проблем.

    Тази идея ми харесва по малко тъй като вече има такива: gift и imaging са първите две чисти go имплементации които намерих. Ако смяташ че ти се занимава с това по скоро може да се опиташ да добавиш нещо към тях.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.